Mindfulness en schilderen

Het thema van deze workshop is overgave/ vertrouwen versus de schijnbare controle die we graag willen hebben.

We maken een  combi van mindfulness, aanwezig zijn bij dat wat is, en schilderen, in kleur uitdrukken hoe je je nu voelt.

We zijn met name in stilte met elkaar. Tussendoor is er telkens de mogelijkheid om in woorden uit te drukken hoe het nu met je is en wat je ervaren hebt tijdens de oefening.

We gaan met de techniek ‘nat op nat’ werken. Deze techniek sluit aan bij het leven. Doordat je met natte verf op een nat papier schildert heb je twee effecten: aan de ene kant ben jij degene die bepaalt welke kleur je gebruikt en welke vormen je maakt, aan de andere kant zal het water op het papier ook wat gaan doen met de kleuren en de vormen. Dat heb je niet in de hand. Het is als het leven: Je wilt wat, je maakt plannen, je zet dingen neer en tegelijk doet het leven er zelf wat mee wat je niet in de hand hebt. Het is steeds de kunst een balans te maken tussen weten, doen wat je wil en meegaan met de stroom.

We schilderen vanuit je gevoel. Je zult merken dat elke schildering uniek is, net als ieder mens uniek is. Er is dan ook geen fout. Alles wat je maakt is goed.

We gaan twee à drie schilderingen maken. Voor elke schildering krijg je een nieuwe opdracht.

De workshop vindt in 2019 tweemaal plaats: op zondag 25 augustus en op zondag 17 november, aan de Dirk Klompweg 27 in Bergen van 10.00 tot 13.00 uur.
Iedereen is welkom. Jong en oud. meditatie ervaring is makkelijk, maar hoeft niet.
Groepsgrootte is maximaal 4 personen.
Info en aanmelden: info@mirjamlugthart.nl
De bijdrage is 30 euro per persoon. Reservering is definitief als de bijdrage is overgemaakt.