Schriftelijke mindfulness training

Voor de NHA heb ik een schriftelijke Mindfulness cursus ontwikkeld. Als u deze volgt, kunt u mij als huiswerkdocent aantreffen.

De cursus bestaat uit 24 lessen. In principe kunt u over elke les een week doen. Maar omdat het een schriftelijke cursus is, kunt u het tempo van de cursus aan uw eigen mogelijkheden aanpassen.

De cursus maakt gebruik van het boek De Mindfulness Code van Donald Altman.

Het kan prettig  en ondersteunend zijn om naast de schriftelijke cursus, of na afloop van de cursus, een individueel (telefonisch) coachings traject te volgen. In de (telefonische) sessies kan wat dieper ingegaan worden op persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen. Zie hiervoor bij aanbod ‘EvenAandacht’ en ‘life coaching’.

Ervaringen van deelnemers

Ineke, psychotherapeut en moeder: “Wat ik het meeste waardeerde was de opbouw van de cursus. Meestal kwam ik tot de conclusie dat mijn worsteling van de ene week een antwoord kreeg de week erna. Dat was ergens geruststellend om twee redenen: ten eerste: blijkbaar was wat ik doormaakte normaal, want er werd op geanticipeerd (hielp me om op den duur mild te zijn tav mezelf en mijn proces). Ten tweede: er werd ook voor mij gezorgd… ook al was dit dan een schriftelijke cursus, er was zorg, hetzij door wat er in het boek kwam, hetzij door de feedback die mij werd gegeven. Zonder deze zorg, zou mijn proces niet half zo vanzelfsprekend geweest zijn. Ik raad iedereen met interesse (en de nodige discipline) deze vorm van meer mindful worden aan.”

Petra, 84 jaar:Ik heb veel waardering voor de cursus. Het boek ‘De mindfulness Code’ is fantastisch. Heel goede en sympathieke schrijver. Het was hard werken, maar ik deed het graag. Er is veel veranderd. Lichamelijk, mentaal en psychisch. Ik stond een stukje minder krampachtig in het leven dan voor de cursus. Het is een graadje lichter geworden. Heb nog veel te leren, maar in het leven raak je nooit uitgeleerd.

Mirjam is een goede studiebegeleider. Haar opmerkingen gaven mij steun en waren precies wat ik nodig had om door te zetten.”

Hanneke: “Bepaalde personen hebben een positive invloed op mij gehad,en ook jij miriam. De manier waarop je mij door deze cursus geleid hebt. Er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan. De oefeningen zijn niet allen even gemakkelijk en soms wat zwaar om het allemaal te verwerken, maar het heeft mij toch een ander mens gemaakt. En alle keren dat ik herval, denk ik aan de hoofdstukken die ik geleerd heb in de curus en tracht ik verder mijn oefeningen te praktizeren”.

Sophie, 80 jaar: Een half jaar na de cursus schreef Sophie mij een kaartje met het volgende: Mijn huisarts wilde een behandelplan voor me maken vanwege mijn huilbuien…… “Niet meer nodig dokter, ik loop al weer zingend door het huis!” Hij was blij en ik niet minder…. Acceptatie, mildheid en rust is over me gekomen. Ik blijf er aan werken.