Visie

Wat is de kern van mijn werk? Waarom geef ik mindfulness trainingen en waar gaan de coaching gesprekken over.

De gesprekken en trainingen gaan over echtheid, in eerlijkheid zijn met jezelf, over ruimte geven aan wat er in jou gebeurd. Het gaat over herkennen en erkennen wat er in je gebeurd. En daarmee ook herkennen en erkennen waar je enthousiasme zit, waar je energie van krijgt, waar je grenzen liggen, waar je van houdt in het leven, waar je goed in bent of energie voor voelt om mee bezig te zijn. En waar je niet blij van wordt, je tegen staat, geen enthousiasme voor voelt, over je grenzen gaat, doorgaat en niet meer voldoende ontspant.

Erkennen en herkennen wat er in jou gebeurd is niet altijd makkelijk. Er zijn hele gebieden ondergesneeuwd door overlevingsmechanismen, patronen aangeleerd om te kunnen functioneren als mens in deze wereld en om de liefde een aandacht te krijgen die we als mens en zeker als jong kind nodig hebben om te overleven. Dus deze patronen, structuren zijn heel waardevol .

En nu als geen jong mens meer zijnde, zijn deze structuren niet altijd meer nodig. Ze staan ons soms zelfs in de weg om open en vrij te handelen. Ze zorgen er bijv. voor dat we onze grenzen niet voelen, dat we ons inhouden en niet zeggen wat we te zeggen hebben, dat we onze emoties geen ruimte geven en daardoor opkroppen tot ze barsten, dat we niet helder kunnen nadenken en handelen in stressvolle situaties, dat we geen contact hebben met ons verlangen en wensen in onze relaties, dat we niet open zijn in onze werkrelaties en naar buiten brengen wat we in huis hebben.

Vele van deze structuren herkennen we zelf niet. Ze zijn gedurende ons leven helemaal eigen geworden. Het lijkt er vaak voor ons zelf op dat we dat zijn, het ons karakter is. In de mindfulness trainingen en in de individuele Coaching ga je deze structuren herkennen en erkennen. In het volledig aanwezig zijn hiermee en het ruimte geven hieraan, kunnen ze transformeren en loslaten.  We oefenen in aanwezig zijn in het moment, in ruimte geven aan niets doen, in gewaar zijn van wat zich aandient. We ontwikkelen de vaardigheid om te zijn met wat zich aandient, of het nu prettig is of niet. We krijgen de ervaring dat in die ruimte van aanwezigheid rust te vinden is en oplossingen die je met je mind nog niet had kunnen bedenken.