EvenAandacht

Even Aandacht.  Voor jou, door jou, samen met mij.

In deze gesprekken onderzoeken we samen thema’s die er in jouw leven op dat moment aan de orde zijn. We geven ruimte aan gedachten, emoties en fysieke sensaties die zich in dat moment voordoen. We blijven dichtbij wat er zich in het moment ontvouwt. Soms maken we een uitstapje naar ervaringen in het verleden om inzicht te krijgen hoe daarin overlevingsmechanismen zijn opgebouwd die een belangrijke functie hebben gehad, maar nu niet altijd meer effectief zijn.

We maken gebruik van mindfulness oefeningen en verdiepen de 8- weekse mindfulness training wanneer je deze gevolgd hebt.

Waarom samen met mij? De ervaring leert dat even stil staan, en aandacht en woorden geven aan hoe het met je is, je proces in beweging zet. Er ontvouwt bewustzijn en inzicht. Niet zozeer vanuit het denken, meer vanuit het hart.

Voor veel mensen is het prettig dit hardop te doen. Met iemand die luistert: nieuwsgierig, zonder oordeel, liefdevol, doelgericht.

Dit kan ook telefonisch of met Skype of FaceTime. De eerste keer/ keren face tot face.

Tijdstip: Op afspraak een  uur.

Werkwijze: We starten elk gesprek met te kijken naar waar jij zit op dat moment en wat je nodig hebt. Dat kan zijn middels een meditatie. De rest van het gesprek ontvouwt zich adh daarvan.

Ervaringen:

  • ‘EvenAandacht’ betekent voor mij ontdekken, erkennen en meteen in de praktijk weer verder kunnen. Iedere keer een rijker mens. (moeder van 3 pubers en een baan in Corona tijd)
  • Ik wilde mijn zoon, 17 jaar, graag ondersteunen in het zelfstandiger zijn en eigen beslissingen nemen in zijn werk en prive situatie. Ik merkte dat dat in de gesprekken met hem niet goed lukte. In de sessies die ik met Mirjam had, heb ik onderzocht wat er in mij gebeurde in de relatie met mijn zoon. Ik ontdekte dat ik veelal gespannen was en er teveel bovenop zat. Ik merk dat ik nu meer contact heb met mijzelf, ook als ik met hem in gesprek ben. Ik ben meer gewaar als ik zelf getriggerd wordt. Ik ervaar meer ruimte in mezelf om hem te gunnen zijn eigen pad te gaan en zijn eigen ‘fouten’ te maken. Het effect is dat hij uit zichzelf meer met me deelt.
  • Ik ben 86 en heb wekelijks al een aantal jaren een telefonische afspraak met Mirjam. Elke keer is anders. We kijken telkens wat er in dat moment boven op ligt en gedeeld en onderzocht wilt worden. Elke keer ontstaat er weer nieuw inzicht, bewustzijn, rust en ruimte. Het kan bijvoorbeeld gaan over het ouder worden, geestelijk minder aan kunnen en hoe daar mee om te gaan. Ook over teleurstelling in een vriendschap die anders uitpakt dan ik graag wil. Over eenzaamheid nu ik meer op mezelf ben. Over hoe ik mijn grootste liefhebberrij pianospelen kan inzetten op een manier die nu goed voor me is.
  • Ik was burn-out geweest en na een half jaar weer aan het werk. In de tijd dat ik thuis geweest ben heb ik een 8- weekse mindfulness training gevolgd. Veel over mezelf geleerd. Met name gezien hoe ik altijd maar door ging en geen grenzen stelde. Terug in het werk wilde ik niet terug vallen in mijn oude gedrag. En ik zag hoe dat toch makkelijk gebeurd. 8 weken heb ik wekelijks een gesprek gehad met Mirjam. Daarin was het mogelijk te kijken hoe het op dat moment met me was. Samen keken en doorvoelden we situaties op mijn werk waar ik het lastig vond om bij mezelf te blijven. Het hielp me om door de week heen tijd en aandacht te besteden aan mezelf, zoals ik gemerkt had tijdens de training dat het me goed deed.

Bijdrage: € 75   voor particulieren voor een gesprek van een uur. Bedrijfsmatig € 90

of

Particulieren: €240 voor 4  afspraken binnen twee maanden van een uur. €180 bij bijstands inkomen of jongeren.

Er is een vrijstelling voor btw.

Laat geld je niet weerhouden. We kunnen overleg hebben over wat mogelijk is.

Plaats: Dirk Klompweg 27, 1861NA Bergen

Info en Opgave: info@mirjamlugthart.nl, 06 54315377, www.mirjamlugthart.nl